Soul y flamenco




GOSPEL MEETS FLAMENCO






El Gospel i el Flamenco... Dos móns aparentment llunyans però amb més punts de connexió del que d’entrada podriem suposar : la passió , la força , el lament , la joia , la visceralitat , l’autenticitat ...
Això és el que ens proposen Paula Domínguez i Ramon Escalé: barrejar les dues sonoritats potenciant tot allò que les uneix .
Versionant des d’antics Spirituals fins a temes del tot contemporanis , aquest projecte neix d’un treball de recerca en les arrels per projectar-se a un mestissatge on els dos móns es complementen i enriqueixen . Després de quasibé un any d’experimentació , plasmen en un ambiciós muntatge el resultat del seu treball : Un pianista apassionat de les arrels afroamericanes i una veu malaguenya afincada a Barcelona compartint un nou espai on comparteixen els orígens i alhora donen lloc a una amalgama innovadora on conviuen amb harmonia la jondura i el soul , l’ànima i el holyghost .
El gospel i el flamenc poden semblar dos pols oposats en la geografia dels sons , però tenen més proximitat del que en un primer moment es pot creure . El pianista Ramon Escalé i la cantant Paula Domínguez així ho deixen palès en una proposta original , agosarada i carregada d’entusiasme . Fruit d’un any d’intens treball conjunt , Escalé i Domínguez han aconseguit que antics Spirituals i peces contemporànies del gènere adoptin amb naturalitat els melismes i els aromes del flamenc . La jondura i el soul estableixen a partir dels seu treball , una suggeridora aliança entre la negritud afroamericana i la seductora calidesa d’una veu prenyada del sud . El resultat d’aquest mestissatge aconsegueix que el piano de Ramon Escalé i la veu de Paula Domínguez eixamplin encara més els horitzons de la tradició .


https://www.youtube.com/watch?v=ihTqobfpy6s